Now Reading
6 reguli de care să ții cont când aplici produse cu factor de protecție solară

6 reguli de care să ții cont când aplici produse cu factor de protecție solară

De câteva zile, soarele arde tot mai tare afară, așa că este timpul să reiau vechiul meu discurs despre importanța protecției solare. Un discurs pe care îl țin indiferent de sezon (pentru că protecția solară e vitală în orice anotimp, nu doar vara), în speranța că tot mai multe persoane vor merge pe drumul pe care medicii dermatologi și esteticieni îl recomandă de multă vreme: protejarea pielii de soare este primul pas pe care trebuie să îl facem în prevenirea și întârzierea procesului de îmbătrânire.

Însă, pentru a avea efectul dorit, trebuie să urmezi câteva reguli simple, chiar și atunci când aplici produse cu protecție solară SPF. Tocmai din acest motiv, mai jos ți-am pregătit un ghid de care să ții cont când urmezi un astfel de beauty-ritual.

Ordinea în care aplici produsele contează.

Fiecare produs de îngrijire a pielii are anumite proprietăți și, de cele mai multe ori, pentru ca ingredientele lor să nu interfereze și să-și îndeplinească rolurile, este necesar să păstrăm o ordine a aplicării acestora. Ca să te bucuri de protecție maximă împotriva razelor ultraviolete, aplică produsele cu SPF după creme hidratante și seruri, dar ÎNAINTE DE A APLICA MACHIAJUL. În felul acesta, pielea va absorbi mai bine și mai repede produsul cu factor de protecție solară, pentru că nu va trebui să gestioneze și alte substanțe în același timp (cum ar fi cele din fond de ten, concealer sau alte produse de make-up).

Aplică produse cu SPF pe mâini și gât, nu doar pe față.

Atât gâtul, cât și mâinile reprezintă zone importante, ce trebuie protejate de soare, dar multe persoane nu se gândesc la asta și se rezumă doar la aplicarea produselor pe față, care da, într-adevăr, este ceva mai expusă. Dar pielea de pe mâini și gât este una foarte sensibilă, ceea ce o face vulnerabilă în fața soarelui, așa că asigură-te că îi oferi și ei protecție. Pentru aceste zone, alege produse tip spray sau cu o formulă lejeră ca să te asiguri că produsul intră rapid în piele și nu pătează hainele.

Nu te rezuma doar la SPF-ul din produsele de make-up.

Industria de beauty este plină de produse de make-up cu factor de protecție solară: fond de ten, primere, concealere și altele. Ceea ce nu e deloc rău, dar nu e nici suficient, pentru că nu vor avea niciodată o cantitate suficientă pentru a-ți proteja pielea. Recomandat ar fi să le folosești și pe acestea, dar să îți completezi rutina cu o serie de produse dedicate exclusiv protecției solare.

Dacă nivelul SPF-ului este mai mare nu înseamnă neapărat că și protecția e mai mare.

Avem SPF 2, SPF 15, SPF 20, 50, 70 și tot așa. Specialiștii susțin că e o diferență mai mare între SPF 2 și SPF 15 decât între SPF 15 și SPF 70. Altfel spus, de la un punct încolo, nu prea mai poți adăuga în produs ingredient, care chiar să sporească protecția împotriva ultravioletelor. Recomandarea este să folosești un minumum de SPF 15, dar eu, cum am pielea foarte deschisă și foarte sensibilă, mă duc spre SPF 20 sau 30.

Citește și:

SFATUL SPECIALISTULUI: 10 mituri despre expunerea solara

Folosește cremă cu factor de protecție chiar și atunci când e înnorat afară.

Ploaie, nori, furtună sau soare orbitor… tu ai grijă să folosești crema cu factor de protecție. Chiar și atunci când te deplasezi dintr-un loc în altul cu mașina, este important să aplici un produs cu SPF ca să îți protejezi pielea. Razele ultraviolete trec prin orice: nori, parbriz etc… deci nu trebuie să le lăsăm nici măcar o portiță deschisă.

Reaplică SPF-ul o dată la două ore.

Ultravioletele încep să treacă, ușor-ușor, de filtrele produselor cu SPF, tocmai de asta este important să reaplici crema sau loțiunea de mai multe ori în cursul zilei. Dacă ești la plajă sau la piscină, cel mai bine ar fi să reaplici măcar o dată pe oră.

Citește și:

5 trucuri simple pentru a preveni îmbătrânirea mâinilor

See Also

Dacă ești în căutarea unei game de produse cu protecție solară care să răspundă tuturor necesităților pielii tale dar și tuturor membrilor familiei tale, atunci te invit să descoperi Avène. Gama Avène protecție solară este special dezvoltată pentru piele sensibilă, datorită complexului fotoprotector patentat, pentru o eficacitate și o stabilitate de lungă durată. Indiferent dacă preferi cremă, loțiune, spray sau chiar stick, Avène îți oferă toate aceste variante.

În plus, îți propun să intri pe acest link https://www.eau-thermale-avene.ro/factordeiubire și să verifici dacă știi tot ce trebuie pentru a te proteja corect pe tine și pe cei iubiți! Iar dacă alegi să cumperi produse Avène, poți câștiga unul dintre cele 30 de premii săptămânale care constau în seturi complete de plajă sau marele premiu, o excursie în Maldive!! 🙂

Sursa foto: PIXABAY

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top