Now Reading
Cum te poți concentra mai bine: trucuri esențiale

Cum te poți concentra mai bine: trucuri esențiale

Nu știu cum stați voi în perioada asta toridă a anului, dar mie îmi e tare greu să mă concentrez pe un anumit lucru. Și da, chiar dau vina pe soare, pe zilele astea calde în care aș face orice altceva decât să lucrez și să stau așezată în fața monitorului. Sincer, aș pleca ieri la mare. 🙂 Dar, cum nu e mereu doar despre relaxare și distracție, încerc mereu să găsesc soluții pentru a mă concentra mai bine.

Și, vreau, nu vreau, mă organizez și îmi găsesc chiar și entuziasmul necesar. Iată care sunt trucurile mele pentru a ma concentra mai bine când lucrez.

  1. Calmează-ți propria minte.

Dacă ai multe lucruri pe cap, lucruri care “aleargă” prin mintea ta și te împiedică să te concentrezi ( sunt Capricorn și în capul meu este oricum constant o lume în plină desfășurare de forțe 🙂 ) , mai bine începi cu o pauză. Pe principiul, ”pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”. 🙂 Da, chiar așa, pentru că prima condiție pentru a fi productiv/ă este să te poți concentra asupra lucrului pe care îl ai de făcut. Ia-ți câteva momente de respiro, adună-ți gândurile și, când simți că ai mintea limpede, apucă-te de treabă!

  1. Fă-ți un plan de priorități.

Sigur că ai multe de făcut, sigur că vrei să le faci pe toate, dar hai să fim puțin realiști! Ziua are 24 de ore și, uneori, nu e chiar așa simplu să bifezi tot ce îți dorești.  

Imaginați-vă că am zile în care plec dimineața la 9 am de acasă și termin (aproape) tot ce am de făcut abia a doua zi la 1:30 am.

Tocmai din acest motiv, e bine să pui pe listă acele lucruri pe care e absolut necesar să le faci și să te apuci de ele înainte să te lași distras/ă de mărunțișuri. Nimic de zis, și mărunțișurile trebuie făcute, însă task-urile cu adevărat importante merită toată puterea ta de concentrare.

  1. Alege-ți un loc în care poți lucra așa cum vrei.

Mie mediul de lucru mi se pare esențial și este unul dintre principalii factori ce influențează capacitatea noastră de concentrare. Sunt oameni care lucrează bine la birou, în deplină liniște, oameni care se descurcă excelent cu laptopul în brațe, într-un fotoliu pufos, oameni cărora le place să lucreze de la o terasă, în mijlocul agitației, și tot așa. Mie îmi place să lucrez pe muzică, iar dacă am și un smoothie răcoritor lângă mine, parcă vine și valul cel mare al inspirației!

Later edit: să șiți că editarea acestui text o fac la Brașov, la terasa unui restaurant foarte drăguț. 🙂

  1. Ia-ți pauză.

Oricât de dedicat/ă ai fi, tot vei obosi la un moment dat. Și decât să te forțezi și să te enervezi, ceea ce duce la pierderea concentrării, mai bine iei o pauză, schimbi peisajul pentru câteva minute/ore și revii apoi cu forțe proaspete.

Fiul meu cel mare, Marc, se uită la tot felul de filmulețe pe YouTube și m-a învățat că la fiecare jumătate de oră trebuie să fac 10 minute de pauză. Am reușit să negociez cu el că totuși e prea des și am bătut palma pe fiecare oră.

  1. Fă mișcare.

Da, sportul sporește capacitatea de concentrare, deci ar fi bine să îl incluzi în activitățile tale zilnice. Astfel, vei avea mai multă energie și vei procesa mai ușor anumite informații. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Standford, plimbările ne sporesc creativitatea, așa că nu e de mirare că Mark Zuckerberg și Steve Jobs preferau această metodă când erau în pană de inspirație.

See Also

Eu alerg. Poate reușesc să îi depășesc la inspirație… hahahaha!!

  1. Menține o dietă echilibrată.

Mâncatul în exces îngreunează digestia, provoacă o senzație de disconfort și somnolență, așa că încearcă să nu exagerezi, în primul rând, pentru sănătatea ta fizică. În plus, dacă dorești să îți stimulezi capacitatea de concentrare, ai grijă să introduci în dieta zilnică alimente bogate în fier, un mineral esențial, care contribuie la formarea globulelor roșii ale sângelui și la transmiterea impulsurilor nervoase, furnizând, în același timp, energie organismului. Printre alimentele care conțin fier se numără cerealele integrale, ficatul de vită, spanacul, quinoa, semințele de dovleac, broccoli, stridiile și ciocolata neagră.

În plus, îți poți asigura necesarul zilnic de fier și cu ajutorul suplimentelor alimentare. Eu le prefer, după cum v-am mai povestit, pe cele de la Vitabiotics, o capsulă de Feroglobin fiind esențială în zilele în care am nevoie de concentrare, de rotițe puse în funcțiune la capacitate maximă.

Voi la ce alte metode apelați pentru a vă concentra mai bine?

***

View Comment (1)
  • Cafeaua ma ajuta de fiecare data sa ma concetrez mai bine. Mai ales dimineata si chiar daca e cald afara. O zi buna

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top