Now Reading
Despre ce vorbesc femeile … în videoconferințe.

Despre ce vorbesc femeile … în videoconferințe.

Tocmai am închis telefonul. Am avut un video call de vreo două ore cu trei prietene. Te-ai putea întreba: despre ce vorbesc femeile atâta timp? Mai ales în vremurile astea, când practic subiectul principal este Coronavirus. Ei bine, subiectele nu au limită și sunt tipice femeilor.

Pe scurt, voi enumera câteva dintre subiectele de conversație prin care am trecut în aceste două ore:

  • coronavirus … doar nu vă imaginați că suntem chiar atât de superficiale încât să nu dezbatem fix acest subiect. Ce se întâmplă cu noi? Ce vom face din punct de vedere economic? Cât mai stăm în casă? Cât de tare ne afectează statul în casă? Ne este frică? Și desigur că acesta este un subiect în sine care poate dura două ore fără probleme … dar noi mai avem și multe altele extrem de importante de dezbătut, tipice pentru eternul și fascinantul feminin.
  • cum ne descurcăm cu manichiura și pedichiura? Asta este o treabă serioasă, nu glumesc. Că la mâna stângă mă descurc cât de cât. Dar ce fac cu dreapta? Cui i-o las? Și nu vă mai spun că la ultima pedichiură, care a fost făcut în urmă cu vreo lună, m-a mâncat să îmi aplic lac semipermanent … și acum nu-l pot scoate. Dacă în mod normal ar fi sărit de la sine după vreo trei săptămâni, ăsta se încăpățâneze să nu pice nici măcar la un colț. 
  • cum ne vopsim? La capitolul ăsta mă declar super tare (prietenele mele sunt în aceeași situație) pentru că așa cum v-am mai povestit și cu alte ocazii, mă vopsesc de cele mai multe ori singurică, la mine în baie și mă descurc nemaipomenit. Și m-am asigutat că am rezerve de vopsea pentru vreo trei luni. Bănuiesc că voi supraviețui.
  • ce naiba mai gătim? Pentru că după o lună de stat acasă, fără doamna care ne ajuta în mod normal și prelua această activitate zilnică, mă văd nevoită să gătesc chiar de două ori pe zi uneori. Și chiar dacă îmi place să gătesc, deja am cam epuizat ceea ce știu să fac, încep să mă satur și trebuie să trec la rețete necunoscute. Teama asta de necunoscut … 
  • ce facem cu hăinuțele și pantofiorii care așteaptă cu multă nerăbdare să fie scoase și scoși în lume? Chiar ne făceam un scenariu în care mergem la aprovizionare, la piață și supermarket, și alegem să purtăm o rochiță, niște pantofi cu toc, desigur mască și mănuși … cum ar fi o astfel de apariție acum, când toată lumea are cu totul alte probleme, chiar serioase?
  • ce stocuri de alcool mai avem? Ce ar fi un video call neacompaniat de un pahar de vin sau un gin bun? 
  • unde plecăm după ce trece nebunia? Desigur, acesta este un vis probabil foarte îndepăratat. Dar ne oprește cineva să visăm? Oricum am decis că Italia este destinația noastră. 
  • ce fac adolescenții când intră și stau câte o oră în baie? Dacă aveți copii adolescenți, înțelegeți bine despre ce vorbesc. 🙂 Și dacă au iubit/iubită se mai văd cu aceștia?

Nu, nu am vorbit despre cărțile citite, nici despre filmele sau piesele de teatru văzute online. Pentru că subiectele despre care vorbesc femeile într-un video call sunt aceleași indiferent de felul în care decurge lumea. Și chiar m-aș bucura să împărtășești cu mine și cu noi, despre ce vorbești tu cu prietenele tale zilele astea. 🙂

See Also

***

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top