Now Reading
Fii o doamnă! Așa ne-au spus …

Fii o doamnă! Așa ne-au spus …

… aveam în plan să postez astăzi altceva. Dar m-am răzgândit după ce am văzut acest video pe nerăsuflate. Fii o doamnă. Așa ne-au spus…

Trebuie să recunosc că nu sunt o feministă extremistă. Sunt pro egalitate în drepturi (ceva absolut firesc), dar nu cred în egalitate între femei și bărbați. Pur și simplu pentru că nu suntem egali. Ci diferiți. Și este extrem de bine așa. În schimb, noi, femeile, am trăit toată viața cu diverse ”învățături” de genul ”asta se face, asta nu se face … de o doamnă”.

Un exemplu, mic, micuț. Când eram mică, mama mi-a spus că unghiile roșii și buzele roșii sunt pentru femeile fără stil, vulgare … Știți cât mi-a trebuit ca să-mi scot tâmpenia asta din cap? Cam până în urmă cu câțiva ani. Iar mama este o femeie cu educație, deșteaptă, deschisă la minte, născută, crescută și trăită în centrul Bucureștiului, în cercuri bune, umblată prin lume … 

Mda, noi femeile trăim cu multe prejudecăți pe care le-am acceptat așa pe negândite. Și trăim deseori după ce ni se spune să facem. Ei bine, lucrurile se mai schimbă … simt asta în fiecare zi, în primul rând în mine!

Zic să vă uitați la acest video și să-l ascultați cu atenție. Foarte probabil veți vrea să îl revedeți și să îl reascultați.

Cam asta zice:

Fii o doamnă, așa au spus. Fusta ta este prea scurtă. Cămașa ta este prea ridicată. Pantalonii sunt prea strâmți. Nu îți arăta atâta piele. Nu-ți arăta coapsele. Nu-ți arăta sânii. Nu-ți arăta mijlocul. “

“Nu-ți arăta decolteul. Nu-ți arăta lenjeria. Nu-ți arăta umerii. Acoperă-te. Lăsă ceva imaginației. Îmbrăca-te modest. Nu fi o tentație. Bărbații nu se pot controla. Bărbații au nevoi. Arăți înfiorător. Dezbracă-te. Arată niște piele. Arată sexy. Arată fierbinte. “

“Nu fi atât de provocatoare. Ți-o ceri. Poartă negru. Poartă tocuri. Ești prea aranjată. Ești prea puțin aranjată. Te-ai abandonat.”

See Also

”Nu fi prea grasă. Nu fi prea slabă. Mănâncă tot. Slăbește. Nu mai mânca atâta. Comandă o salată. Nu mânca carbohidrați. Renunță la desert. Ține o dietă. Doamne, parcă ești un schelet. De ce nu mănânci ceva? Pari bolnavă. Bărbaților le plac femeile cu cărniță pe ele. Poartă mărimea 0. Poartă 00. Fii nimic. Fii mai puțin de nimic.”

Și Cynthia Nixon continuă. Ascult-o până la final. Și apoi te aștept cu comentarii. Spotul “Be a Lady They Said”, pentru revista Girls Girls Girls, este scris de Camille Rainville iar pe mine m-a dat pe spate.

***

 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top