5 lucruri pe care le fac întotdeauna femeile cu o piele perfectă

Nu apar neapărat la televizor și nici nu le vedem în reviste glossy, trecute prin Photoshop. Le vedem pe stradă, prin magazine, pe la evenimente și da, le remarcăm din prima pentru că au o piele perfectă, un ten neted, sănătos, un glow pe care cred că orice femeie și-l dorește. Și culmea, asta fără strop de make-up. Dar asta se datorează faptului că urmează cu sfințenie câteva reguli simple.
Pe o mare parte dintre acestea le aplic cu consecvență de multă vreme și rezultatele există în mod vizibil. Și fără falsă modestie constat că în marea parte a timpului prefer să fiu naturală, nemachiată, și că primesc complimente pentru felul în care arată tenul meu. Așa că îți propun să ții cont de regulile de mai jos și să îmi spui dacă dau rezultate sau nu.
Folosesc produse cu factor de protecție solară. TOT TIMPUL.
Ai auzit lucrul ăsta de o mie de ori și nu degeaba toți specialiștii ne îndeamnă să nu uităm niciodată de crema cu factor de protecție. În plus, chiar și cremele intens hidratante au acum o textură ușoară și intră rapid în piele, așa că nu mai poți spune că te încurcă în vreun fel. Tuturor ne place soarele, dar razele lui ne afectează chiar fără să ne dăm seama. Da, arsurile sunt vizibile și reprezintă un caz extrem, însă dacă nu te confrunți cu ele, nu înseamnă cu soarele nu îți distruge pielea. În timp, din cauza expunerii fără protecție, soarele îmbătrânește pielea, îi conferă un aspect tern și contribuie la apariția petelor pigmentare și a ridurilor.
CITEȘTE ȘI:
Fac din somn o prioritate.
În timpul nopții, pielea intră și ea într-un proces de… reparație. E momentul când celulele organismului se refac pentru o nouă zi, așa cum noi ne reîncărcăm bateriile. Pe lângă pungile de sub ochi, cearcăne și un ten palid, lipsa somnului a fost asociată și cu accelerarea procesului de îmbătrânire a pielii. Mai mult decât atât, oboseala crește nivelul cortizolului, hormonul stresul, care poate stimula producția de sebum și, implicit, apariția acneei. Așa că transformă-ți somnul într-o prioritate și asta cât mai curând! Probleme vor fi tot acolo când te trezești, task-urile vor fi acolo și a doua zi… noaptea însă… e pentru somn!
CITEȘTE ȘI:
Ești tot timpul obosită? Fă aceste 5 mici schimbări esențiale!
Și încearcă să fii mai liniștită.
De la an la an e tot mai greu să îi spui unui om să nu fie stresat, pentru că n-are cum să nu fie. Și da, poate că de stres nu poți scăpa de tot, dar măcar încearcă să îl limitezi. Nu e bun nici pentru psihic, dar nici pentru pielea ta și motivul este același cortizol, al cărui nivel se mărește în situațiile stresante și contribuie la apariția inflamațiilor, a acneei, a rozaceei sau a unei sensibilități crescute a pielii. Sport, masaj, terapie, exerciții de respirație, lectură, meditație… găsește acea formulă care funcționează pentru tine în momentele stresante și folosește-te ori de câte ori te stresezi MULT mai mult decât e cazul.
Grijă la alimentație.
Suntem ceea ce mâncăm – așa ar suna un clișeu clasic. Dar e unul de bun simț și asta pentru că, deși o masă la fast food nu e neapărat factorul principal pentru deteriorarea pielii tale, adevărul este că nici bine nu îi face. La fel cum ciocolata nu cauzează automat o explozie de coșuri, dar, în timp, consumul excesiv n-ar duce în cea mai bună direcție.
Fructele și legumele sunt excelente nu doar pentru organism, ci și pentru pielea ta, pentru că au antioxidanți (ce încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii și o protejează împotriva radicalilor liberi) și vitamine, două componente esențiale pentru o piele frumoasă. La fel de bine funcționează și peștele, în special cel bogat în grăsimi sănătoase (somonul, de exemplu). Și nu uita de hidratare. Un organism deshidratat se traduce printr-o piele uscată la exterior.
Folosesc produsele potrivite pielii.
Unele produse de îngrijire nu funcționează și punct. Și da, chiar durează ceva până cele care merg pentru tine. Uneori, apelăm la dermatologi care să ne ajute în tot acest proces, dar cred că, cel mai adesea, e vorba să testăm o perioadă mai lungă de timp niște produse și să vedem cum funcționează treaba cu ele. Da, sunt niște reguli de bază, ca să zic așa, cum ar fi accentul pus pe hidratare în cazul tenului uscat sau evitarea produselor cu o formulă uleioasă în cazul tenului gras. Dar nu toate cremele hidratante vor funcționa pe tenul tău uscat. E vorba de teste. Și de găsirea celei mai bune formule pentru tine.
CITEȘTE ȘI:
10 sfaturi pentru fetele care nu pun mare pret pe machiaj si par aranjat
Foarte util! Mi-ar plăcea sa mai citesc articole pe aceasta tema.
Nu mai spuneti minciuni mai ales cand noi cele care avem probleme cu tenul si incercam orice si tot nu avem fata ca a lor. Am o colega care nici macar nu manaca legume si nici nu pune factor de protectie si are o piele de bebelus – e datorita genei.
Unde sunt minciunile? Bineînțeles că genele reprezintă un factor esențial în toată existența noastră, fie că vorbim despre frumusețe, sănătate sau inteligență. Dar există factorii de mediu și stilul de viață care pot îmbunătăți sau înrăutăți anumite situații. Atunci când există probleme ale tenului, ele sigur se vor ameliora cu un stil de viață adecvat. De exemplu, știați că lactatele fac foarte rău în cazul acneei?