Now Reading
Idei simple pentru redecorarea locuinței

Idei simple pentru redecorarea locuinței

Anul trecut am realizat mai mult ca oricând, că spațiul în care locuiesc este pentru mine esențial. Sunt oameni care pun mai mult sau mai puțin preț pe casa lor. Eu fac parte din prima categorie. Este ”moștenire de familie”. Era deja ceva vreme de când nu mai schimbasem absolut nimic prin casă și realmente simțeam, la nivel organic, nevoia de o împrospătare. Așa că mi-am sunat designerul personal 🙂 (MAMA!!) și i-am zis: ”Te rog să te ocupi de redecorarea locuinței mele!”. 

Și de această dată vreau să reiau o idee mai veche. Atunci când nu te pricepi, nu ai timp și răbdare este cel mai bine să apelezi la serviciile unui arhitect, ale unui designer de interioare sau ale unui om care se pricepe. Este incredibil ce rezultate poate obține cineva care înțelege proporții, știe să eficientizeze un spațiu, are simțul culorilor, cunoaște furnizori potriviți gusturilor și puterii de cumpărare a clientului. Așa că pentru mine mama este omul cel mai de încredere la acest capitol. Sincer, nici măcar covorașele de baie sau prosoapele nu le cumpăr fără să mă sfătuiesc cu ea. 🙂 

Știam în mare ce vreau: zugrăveală proaspătă, schimbat tapetul, schimbate niște fronturi de mobilă în living și la bucătărie, aer fresh în dormitor, covoare noi, ceva decorațiuni noi. Și mai știam că nici nu voiam să cheltuiesc o avere pentru aceste schimbări.

Cu lista de doleanțe clare în față, ne-am apucat de redecorarea locuinței.

Zugrăvirea apartamentului a fost primul pas important de rezolvat și a durat 3 zile. S-au acoperit toate piesele de mobilier din casă și așa s-a lucrat pe rând în fiecare încăpere. A fost dat jos și tapetul vechi. În principiu, rămâne totul aproape perfect curat dacă meșterul este atent … supravegheat.

Am ales același alb clasic, care oferă luminozitate și senzația de curat.

Apoi a venit rândul alegerii tapetului pe care l-am căutat zile întregi. Știam că vreau ceva cu elemente din natură, că nu vreau să fie un model repetitiv, ci fototapet (adică o fotografie). Îmi doream să conțină culoarea verde și mă uitam la tot felul de frunze exotice. Inclusiv pentru dormitor. Tendința mea era să aleg modele mai închise la culoare. Aici a intervenit specialistul, care a insistat pe culori deschise pentru dormitor (ca să lumineze, să mărească optic spațiul și să confere senzația de calm pe care ar trebui să o aveam în dormitor) și frunze de palmier pe fundal deschis la culoare în living. A avut dreptate.

Am găsit fototapetul la walldeco.ro, la prețuri decente. A fost făcut pe dimensiunile specificate de noi, a fost gata într-o săptămână, livrat de pe o zi pe alta, iar montajul lui cu specialistul recomandat de producător a durat vreo 3 ore și rezultatul a fost impecabil. Îl vedeți în fotografii.

LIVING

A avea un spațiu de locuit echilibrat, cu energie pozitivă, este important pentru bunăstarea ta. Locuința și cum te simți când ești acasă, aduce o diferență uriașă în calitatea vieții. Probabil că dormitorul și baia sunt primele camere care îți vin în minte atunci când te gândești la liniște în casă, dar livingul nu trebuie uitat. Pentru că acesta este locul în care se adună toată familia, unde primești oaspeți, unde petreci destul de mult timp.

Perne decorative, pătură vernil, poster alb/negru H&M

Pentru mine livingul este spațiul în care citesc, scriu, mă uit la televizor. Tot aici petrec foarte mult timp și băieții. Așa că a fost necesar un careu de canapele. Ca să le ofer un aer proaspăt, am spălat husele și pernele. Am achiziționat perne noi, de diverse dimensiuni, precum și huse pentru ele. Am schimbat și păturile moi decorative, care pentru mine sunt esențiale. 

Am schimbat:

  • lemnul blatului canapelei principale, al meselor de cafea și al fronturilor bibliotecii. Apropos de bibliotecă, un aspect esențial la care mă chinuiam de ceva vreme era să fac ordine în cărți. Acum totul este la linie. Inspiră multă liniște.
  • draperiile
  • covorul
  • tablouri
  • obiecte decorative (vaze, veioze, lumânări)

Am achiziționat și o plantă măricică, o Dypsis lutescens.

Vază H&M

DORMITOR

Dormitorul ar trebui să fie un loc de odihnă, intimitate și relaxare – și nimic altceva. Deoarece avem tendința de a petrece peste opt ore pe zi în acest spațiu sacru, ar trebui să încercăm să-i maximizăm energia. 

Conform practicii asiatice Feng Shui, există anumite culori care stimulează senzualitatea, liniștea și un somn odihnitor. O regulă generală este de a opta pentru tonuri de piele sau nuanțe mai terne pe care le-ați găsi în natură. De exemplu: alb murdar, crem/bej, maro, tonuri de piersică. Este tentant să vrei tapet sau decorațiuni de pereți și în dormitor. Indicat este ca acestea să fie minimale și, de asemenea, să conțină culori blânde și un model limitat. Deci doamna designer a avut dreptate!

Așternut, perne decorative, pled, vază, lumânări H&M

Redecorarea locuinței a presupus așadar și ceva modificări în dormitor.

Am schimbat:

  • tapetul
  • draperii și am adăugat perdele de in albe ca să se creeze un aspect diafan în zona geamului, truc util și pentru mascarea caloriferului
  • așternuturi
  • perne decoratice
  • pled
  • tablouri

În această cameră mai am de schimbat covorul – dar încă nu am găsit ceva care să se potrivească și să fie în bugetul pe care doresc să-l aloc. Așa că am răbdare.

Am achiziționat și un scaun de piele și un lampadar.

See Also

BAIE

Baia, chiar dacă foarte mare, ajunsese destul de aglomerată și dezordonată. Așa că am făcut în primul rând ordine prin tot ce aveam. Apoi am făcut micile schimbări.

  • prosoape și covorașe de baie
  • coșuri de rafie pentru produse
  • coșuri mici de rafie pentru prosoapele de oaspeți

La baie mai trebuie doar să schimb blatul pe care stau chiuvetele.

Deocamdată aici mă opresc cu ceea ce vă arăt. La bucătărie nu este încă gata, așa că voi reveni ulterior pe subiect.

În concluzie, sunt tare încântată de modul în care a decurs redecorarea locuinței. Am adus parcă un suflu nou, care mă face să mă simt extrem de bine în spațiul în care trebuie să mă relaxez și să îmi refac energia consumată. Și vă sfătuiesc să nu ezitați să faceți din când în când astfel de ”intervenții estetice” casei voastre. Veți vedea cât de mult bine vă vor aduce.

Iar dacă aveți nevoie de vreun sfat, nu ezitați să îmi scrieți. Voi avea grijă să aflu răspunsul de la specialist și să revin către voi! 🙂

Foto: Andrei Zafiu

***

View Comments (2)
  • Pe mine ma interesează domeniul canapele și pat. Urmeaza sa achiziționez. Tu ai conversational area în forma de U? Eu as vrea doua canapele face to face de 3 persoane fiecare iar întrebarea este trebuie sa fie același model, aceeasi culoare? Dacă sunt amândouă cu mânere e prea mult? Observ ca tu ai ceva fără mâner… Ne poți împărtăși modelul? De unde recomanda doamna designer canapele și pat de dormit la un buget mediu? Mulțumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top