RAPID, GUSTOS SI SANATOS! Mic dejun cu ananas auriu si dulce.
Astazi va invit intr-o calatorie catre o destinatie cat se poate de exotica… Hawaii. Si nu calatorim oricum, ci cu trenul Pineapple Express, pentru ca urmeaza sa vizitam o plantatie de ananas. Toata lumea e la bord? Sa pornim!
Suntem pe coasta de nord a insulei, iar trenul ne va plimba pe o distanta de 2 mile (aproximativ 3.2 km), in imperiul ananasului. Deoarece aici se afla plantatia Dole si, in acelasi timp, cel mai mare labirint din lume.
Plantatia a fost deschisa publicului in 1989, este una dintre cele mai mari atractii din Oahu si primeste anual peste 1 milion de musafiri. Dar aceasta vizita este mai mult decat un peisaj turistic. Este locul in care poti vedea plantele de ananas, poti intelege cum creste acesta si de ce este atat de sanatos.
Pentru ca ananasul nu este doar un aliment deosebit de gustos, ci si unul nemaipomenit pentru sanatatea noastra.
Ananasul – bogat in elemente vitale
Stiti deja ca ananasul este o sursa bogata de calciu, kaliu, magneziu, mangan, fosfor, fier, iod (natural) si zinc. Toate acestea sunt minerale de care organismul nostru are nevoie pentru a ramane sanatos si in forma.
Si sigur ati auzit de bromelina, acea “substanta” miraculoasa pentru silueta noastra, care desigur ca exista si are beneficii dovedite stiintific.
Eu ador acest fruct si il mananc saptamanal, sub o forma sau alta, fie proaspat, fie la conserva. Si stiu, o sa-mi ziceti ca nu sunt sanatoase conservele din mai multe motive. Si aveti dreptate… in principiu. Majoritatea sunt pline de zahar. Bineinteles ca nici nu ma ating de acelea. Cum credeti ca as putea, de vreme ce eu va tot fac capul mare cu produse cat mai naturale si chiar bio?
Insa am descoperit conserva Dole Tropical Gold Premium Pineapple, care se diferentiaza de alte sortimente la conserva prin cateva elemente esentiale, ca sa corespunda cu ceea ce eu predic. Pai, acest produs este:
· 100% natural, fara adaos de zahar (este in suc propriu – nu este lesinator de dulce)
· nu contine nici conservanti, nici coloranti
· ambalajul nu este facut cu BPA (Bisphenol A – este o toxina chimica industriala, o forma a unui estrogen sintetic dezvoltata in anii ’30, care se utilizeaza in productia de amabalaje din metal)
· nu contine OMG (Organisme Modificate Genetic)
Imi place si pentru ca este crocant, parfumat si dulce in mod natural.
In plus, are o aciditate mai mica decat cea obisnuita si de aproape 3 ori mai multa vitamina C decat ananasul clasic. Ce-i drept, aceste informatii nu le veti citi pe ambalajul Dole Tropical Gold Premium Pineapple. Eu am gasit informatiile pe site-ul North Carolina Research Campus, un centru de cercetare in domeniul alimentatiei, care isi dedica timpul descoperirii beneficiilor hranei asupra sanatatii noastre. Aici puteti vedea cu ce se ocupa si despre ce tehnologii de cercetare discutam:
Probabil ca ati vazut pe Facebook poze cu ceea ce gatesc (din cand in cand – nu ma erijez in vreo mare bucatareasa) sau ce pregatesc pentru micul dejun si deseori acestea contin fructe.
Si pentru ca am scris despre ananas, am pregatit in aceasta dimineata un mic dejun la care sa folosesc conserva de care va spuneam. Si iata ce a iesit (aici ma gandesc sa fac ceva marti dimineata, inainte de a posta articolul).
Este o reteta fix pe gustul meu: rapida, gustoasa si sanatoasa!
Ai nevoie de:
- iaurt simplu (eu am ales unul bio)
- granola (bio)
- ananas bucati #DoleTropicalGold
- miere de salcam (optional)
Evident ingredientele se pun intr-un castron in ordinea de mai sus si se mananca cu mult entuziasm pentru ca e o comabinatie tare gustoasa! 🙂
Fructele conservate se preteaza pentru gatit prajituri, foietaj, budinci, consum ca atare sau mic dejun, peste budinci de cereale, muesli, granola etc, dar si in feluri principale precum pizza, burger, salate si alte preparate cu specific asiatic.
Retete de inspiratie gasiti si aici:
www.dolesunshine.com/recipes/carnitas-and-pineapple-pizza
www.dolesunshine.com/recipes/pineapple-and-cream-cheese-upside-down-cake
www.dolesunshine.com/recipes/carrot-cake-bread-pudding-bundt
www.dolesunshine.com/recipes/tropical-fruit-galette
Calatoria noastra in lumea anansului se incheie aici. Sper ca v-a placut si astept sa imi spuneti voi mancati ananas? Dar il folositi si la gatit? Daca da, cum? Niste idei in plus nu strica niciodata!