Now Reading
Regula de 20 de minute care te ajută să treci cu succes peste orice eșec

Regula de 20 de minute care te ajută să treci cu succes peste orice eșec

Mereu am zis că succesul nu este despre cum arată viața ta în ochii altora, ci despre cum te simți tu în fiecare zi când te gândești la toate lucrurile pe care ai reușit să le faci până în acel moment. Iar asta te poate ajuta enorm atunci când te trezești față în față cu un eșec. Și mai mult te pot ajuta cele 20 minute, o regulă peste care am dat întâmplător și care poate fi life saving în momentele „fără succes”.

 

De ce zic asta? Hai să luăm mai întâi un exemplu în care ne-am regăsit fiecare dintre noi la un moment dat. Ai aplicat pentru un job, acel job pe care ți-l doreai de mult timp și care crezi că ți se potrivește. Ai trimis CV, ai mers la interviu, totul pare că se leagă până când primești acel e-mail care te face să simți că îți fuge pământul de sub picioare.

Ce e de făcut acum? Acum ai 20 de minute. 20 de minute în care poți să te întristezi, să plângi, să îți pară rău. Acesta este timpul tău, timp în care îți dai voie să îți pară rău că nu ai reușit să obții ce îți doreai cel mai mult. Ai eșuat, dar e în regulă.

Tic-tac, tic-tac, cele 20 de minute s-au scurs. Acum te ridici, tragi adânc aer în piept și o iei de la capăt.

Da, nimănui nu-i place să piardă, dar eșecul face parte din viață. Și de cele mai multe ori ne învață lecții importante despre noi, iar cea mai importantă lecție este că putem trece peste. Nimeni nu a zis că viața este simplă și că totul se va întâmpla așa cum ne dorim. Eșecul este doar o etapă care ne ajută să devenim mai înțelepți și mai puternici în tot acest proces.

Chiar dacă acum nu a ieșit așa cum ți-ai dorit, asta nu înseamnă că te oprești aici. Dimpotrivă, îți rezervi cele 20 de minute în care îți permiți să te întristezi, iar apoi o iei de la capăt. Asta înseamnă să te întristezi într-un mod productiv.

Și da, am zis că poți să te întristezi și să îți rezervi 20 de minute în care să îți pară rău. Fiecare are propriul mod de a face asta. Iată câteva sugestii despre cum poți să folosești cele 20 de minute:

 

Analizează eșecul

Gândește-te de ce s-a întâmplat asta și ce poți învăța mai departe. Ce ar trebui să schimbi pentru ca data viitoare să ai succes? Ce poți face diferit? Cum o să abordezi o astfel de situație data următoare?

 

Vorbește despre eșec

Dacă te simți mai bine să povestești cuiva ce ai pe suflet, atunci fă asta. Sună o prietenă, spune-i ce s-a întâmplat, descarcă-te. Suportul unei persoane apropiate te poate ajuta enorm să treci mai ușor peste un eșec.

 

Analizează ceea ce simți

Am zis că fiecare are propriul mod de a trece peste. Dacă nu vrei să vorbești cu cineva, atunci poți nota pe hârtie ceea ce simți sau, pur și simplu, te poți întinde în pat și te poți gândi la asta.

 

În același timp, dă o fugă în bucătărie, mănâncă o ciocolată sau un bol cu înghețată. Dă play melodiei care te ajută de fiecare dată să te simți mai bine. Dar odată ce s-au scurs cele 20 de minute, spune stop, șterge din memorie ce s-a întâmplat și ia-o de la capăt.

Ai plâns, te-ai întristat, dar acum e momentul să te resetezi. Ai trecut printr-un eșec, dar asta înseamnă și că ai învățat ceva. Ia CV-ul și fă câteva schimbări. Învață să treci peste eșec într-un mod productiv.

Acum e timpul să revii înapoi în lume, de data asta cu mai mult curaj și încredere că vei reuși. Și chiar dacă te mai lovești apoi de un eșec, nu e capăt de lume. Ai la îndemână cele de 20 minute, te întristezi, iei notițe, tragi aer în piept și apoi o iei de la capăt.

Eșecul nu este altceva decât o un mod prin care poți arăta cât ești de puternică și cât de tare poți să lupți ca să obții ceea ce îți dorești. Care a fost pentru tine cea mai încercare? Tu ce ai făcut ca să treci peste?

 

Sursă foto: Pexels/Kaboompics

View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Doer. Toate drepturile rezervate. Made by 360advertising.

Scroll To Top